{ "title": "Akut Enfeksiyon", "image": "https://www.akut.gen.tr/images/akut-enfeksiyon.jpg", "date": "20.01.2024 14:25:44", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Akut enfeksiyon, Çok kısa sürede aniden meydana gelen bir enfeksiyon türüdür. Enfeksiyona yönelik yapılan tedavi ile akut enfeksiyon kısa süre içinde kontrol altına alınabilir. Aniden gelişen ve müdahale edildiğinde hemen tedavi edilebilen akut enfeksiyon, kişiyi çok rahatsız eden bir hastalık değildir. Bazen hiç fark edilemeyebilir. Kronik enfeksiyon gibi kişinin çok sıkıntı yaşamasına neden olmaz. Kronik enfeksiyon sinsi bir biçimde yavaş yavaş oluşum gösterir. Akut enfeksiyon tedavisi kronik enfeksiyona nazaran daha kolay ve daha çabuk olur. Akut, herhangi bir hastalığın kısa zaman içinde başlayarak hızla vücuda yayılması olarak tarif edilebilir. Tıpta aceleci olarak tanımlanan akut, enfeksiyon durumlarında hastalıkla ilgili şikâyetlerin belirtileri aniden ortaya çıkar ve kısa sürede son bulur. Akut enfeksiyon yaklaşık 3-14 gün kadar devamlılığını korur. Akut enfeksiyon nadir durumlarda ortaya çıksa da bazı şikâyetlerin gelişmesine neden olabilir. Bu şikâyetler;
Akut enfeksiyon farklı şekillerde meydana gelebilir. Çünkü akut tıpta birçok hastalık için kullanılan bir terimdir. Akut romatizma, akut solunum yolu enfeksiyonu, akut HIV virüsü, akut ishal ve akut farenjit akut enfeksiyona verilebilecek örnekler arasında yer alır.

Akut enfeksiyon türleri nelerdir?
Akut enfeksiyonu kısaca özetlemek gerekirse aniden başlayan ve hızlı bir şekilde vücuda yayılan bir hastalıktır. Hastalığa yol açan virüs ya da parazitler vücutta bazı şikâyetleirn yaşanmasına yol açar. Akut enfeksiyon hızlı bir şekilde ortaya çıktığı gibi hızlı bir şekilde de tedavi edilebilen bir hastalıktır.
" } ] }